4 november 2020 gaf Jari Kloppenburg, Strategy Director bij Steam, een interactieve online workshop over Employer Branding op de World Employer Branding Day. Steam bestaat dit jaar 25 jaar, jaren vol ervaring waarin we ontzettend veel hebben geleerd. Tijd om onze belangrijkste lessen onder elkaar te zetten, en te delen met onze collega’s in het vak zodat zij hier praktisch mee aan de slag kunnen. Jari deelt de vijf fundamentele tips voor Employer Branding, zodat ook jij als werkgever een merk kunt worden.

De afgelopen jaren is Employer Branding enorm veranderd, samen met het medialandschap dat op zijn kop is gezet. Maar aan de andere kant is er ook weer niets veranderd als het gaat om de basis van Employer Branding: het ging, gaat en blijft gaan om mensen. Employer Branding gaat over emoties. Mensen komen in beweging door woorden, verhalen en beelden. Bovendien blijft je werkgeversmerk iets dat echt vanuit het binnenste van je organisatie moet komen: het is de ziel van het bedrijf. En dat is iets dat je niet kan creëren, het is er of het is er niet. Jari neemt je mee in de belangrijkste lessen van de afgelopen 25 jaar die voor jouw bedrijf het verschil kunnen maken in Employer Branding.

1. Koffie is je beste KPI. Echt voor een nieuwe baan kiezen kan alleen als kandidaten die baan kunnen ervaren. Dat betekent: nieuwe collega’s ontmoeten, het kantoor leren kennen én de koffie proeven. Je Employer Branding wordt succesvol als de kandidaten en je bedrijf elkaar kunnen ontmoeten. Dat hoeft niet per se live te gebeuren, het komt neer op het delen van ervaringen. Verken hierbij ook de nieuwste ontwikkelingen en trends, zoals gamifying.

2. B-Day D-Day. Als het aan ons ligt, zou er geen verschil moeten zijn tussen de interne en externe employer brand. Een sterk werkgeversmerk is geworteld in je organisatie en je werknemers. Werk dus zeker niet alleen aan je externe employer brand, maar zorg er juist voor dat het intern gaat leven, dat je werknemers de ambassadeurs voor je bedrijf worden. Wist je dat 40% van je potentiële werknemers via-via door verwijzingen van anderen bij je bedrijf terecht komt? Zorg er dus voor dat jouw werknemers oprecht enthousiast en positief kunnen antwoorden op de vraag “Wat doe jij voor werk?” op verjaardagsfeestjes!

3. Haal geen goocheltrucs uit. Employer Branding gaat over persoonlijke identiteit: het vertelt wie we zijn en wat we willen worden. Het vertegenwoordigt onze waardes en ambities. Natuurlijk is advertising een deel van Employer Branding, maar focus je niet alleen daarop. Je bent geen goochelaar die trucjes uithaalt om een functie of baan te verkopen, maar onderzoek juist wat jouw werkgeversmerk kan toevoegen aan het leven van je kandidaten. Op die manier zorg je voor enorm gemotiveerde collega’s!

4. Omarm emoties. We benaderen dingen die belangrijk voor ons zijn vaak heel rationeel. Hetzelfde geldt voor Employer Branding: recruitment advertising focust zich vaak op de rationele voor- en nadelen. Zonde, want juist daarom vergeten we mensen te verrassen en inspireren. Door te focussen op emoties in plaats van alleen rationele argumenten kunnen we juist gedachten en gedrag van mensen beïnvloeden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond welke waarden mensen het belangrijkste vinden bij het uitvoeren van hun werk. Probeer deze waarden en emoties te verwerken in je communicatie.

1. Autonomie: heb ik controle over mijn eigen carrière?

2. Beheersing: heb ik meesterschap over mijn baan? Word ik er beter in, kan ik verder leren, beheers ik over de juiste vaardigheden?

3. Purpose: heeft mijn werk waarde?

4. Verbinding: voel ik me onderdeel van de groep met collega’s?

5. Stap de boardroom in. Bij Steam zien we Employer Branding niet alleen als tool om kandidaten te trekken, maar als een vitaal onderdeel van succesvolle organisaties. Employer Branding gaat om het samenbrengen van mensen om ze te betrekken bij je organisatie. Betrokken mensen zijn veel productiever, zijn minder vaak ziek én uiteindelijk veel winstgevender. Employer Branding hoort thuis in je hele organisatie, zeker in de boardroom!

Employer Branding gaat dus om mensen en emoties. En het is de kunst om verhalen te vertellen, beelden te laten zien en mensen je organisatie te laten ervaren zodat ze in beweging komen. Met deze vijf lessen maak je daar in ieder geval een heel goed begin mee!