Steam helpt pas afgestudeerd creatief talent

Voor creatieve talenten die net afgestudeerd zijn is het doorgaans behoorlijk lastig om aan een baan te komen in de creatieve sector. En in de huidige COVID-19 omstandigheden is het misschien wel lastiger dan ooit om uit te vinden in welke disciplines van het vak ze zich verder willen specialiseren. Bij Steam helpen we jong creatief bloed altijd graag een handje. Zij kunnen van onze ervaring en vakkennis leren en wij genieten van hun verfrissende kijk op de wereld en ons werk. Allemaal redenen om ons te verbinden aan het Switch Talent Program; een bijzonder traineeprogramma dat jonge creatieven een kans in de praktijk biedt!

Switch talenten
Steam kwam het Switch Talent Program op het spoor via Stephan Gonnissen die het concept dat agencies en net afgestudeerde creatieven aan elkaar verbindt, bedacht in 2017. Creatieven die willen aanhaken bij het Switch Talent Programma, kiezen daarmee voor een postacademisch jaar waarin ze steeds drie maanden bij één bureau werken. Gonnissen: “Op deze manier krijgen ze de mogelijkheid gedurende een jaar in de keukens van vier verschillende bureaus te kijken. En ik kan je verzekeren dat de kans groot is dat je daarna wel weet waar je hart ligt!” De afgelopen jaren is het succes van Stephan’s concept al bewezen; diverse deelnemers stroomden door in de discipline waar hun hart ligt en 30 deelnemers kregen zelfs een baan bij een van de bureaus waar ze tijdens hun Switch-jaar werkten.

Training on-the-job en werken aan portfolio
De strategie achter het programma, de positieve mindset en het bewezen succes van het Switch Talent Program maakten ons enorm enthousiast en daarom is Steam sinds afgelopen najaar een van de bureaus waar creatieve Switch-talenten meters kunnen maken en aan hun portfolio kunnen werken. Want vooral nu willen wij jonge talenten die de toekomst van de bureauwereld zijn, inspireren en ondersteunen. Elke drie maanden draait een team van twee creatieven met ons mee en natuurlijk werken ze ook mee aan onze opdrachten. Naast training on-the-job krijgen de jonge creatieven die bij Steam aan de slag gaan, maandelijks een SwitchTalk met steeds een ander thema. Daaruit vloeit een opdracht voor een campagne voort. Zo leren ze nog meer over ons uitdagende en creatieve vak!

De gezichten van ons Switch-team

Het nieuwe Switch-team dat sinds januari bij ons werkt bestaat uit Camila Caiza Duque en Bram van de Ven. Camila komt uit Ecuador en is in Nederland blijven plakken na haar studie architectuur, ze woont samen met haar vriend die zelf ook werkzaam is bij een creatief bureau en haar tipte op Switch. Nu werkt ze via Switch samen (weliswaar online op dit moment) met Bram die na zijn studie communicatie en een minor in Branding ook getriggerd werd om via Switch de advertising wereld van dichtbij te bekijken. Samen werken ze binnen Steam mee op diverse campagnes voor onder meer het Ministerie van Defensie en Politie Nederland en dat bevalt erg goed. Camila en Bram geven beiden aan dat ze het ontzettend naar hun zin hebben bij Steam, ze werken aan mooie uitdagende opdrachten en hebben al heel veel geleerd!